Delavnice

Izvedli smo različne delavnice oz. vaje, pri katerih so udeleženci aktivno sodelovali. Namen vaj je bil pomagati udeležencem razumeti predstavljeno.

Samsung 060  Samsung 034

Na eno izmed delavnic smo povabili tudi zunanjega predavatelja. To je bil g. Zvonimir Čekalović iz Nizozemske, strokovnjak s področja osebnega razvoja in čustbene jasnosti (www.zvoceba.com).

Samsung 064

Med drugim smo imeli tudi delavnico, ki jo je pripravil predstavnik partnerja iz Avstrije. Predstavljeni je bil trajnosti razvoj z vidika učinkovite rabe energije. Ker je Domen strokovnjak s področja učinkovite razsvetljave in učinkovite rabe energije ter solarne energije, je pripravil delavnico, kjer smo merili porabo energije različnih porabnikov in ugotavljali delovanje sončne elektrarne.

Solaris-I-obdelana Solaris-II-obdelana.bmp

Pripravil smo dva kulturna večera. Ob koncu prvega delovnega dne smo imeli mednarodni večer, kjer so se predstavili vsi sodelujoči, njihove organizacije, države ter njihova kultura. Predzadnji dan smo pripravili slovenski večer. Obiskali smo tradicionalno slovensko kmetijo, se seznanili z delom na kmetiji in imeli tradicionalno slovensko domačo večerjo.

Samsung 044 Samsung 069

Samsung 051

Namen delavnic je bil tudi priprava projektnih predlogov. Pripravili smo t.i. projektno tržnico. Na njej so udeleženci predstavili osemnajst različnih projektnih predlogov. Kasneje na osnovi  medsebojnega dogovarjanja in podrobnejših predstavitvev nastalo šest projektnih partnerstev za šest projektov.

Samsung 065

Samsung 068