četrtek, 09 januar 2020 17:52

Experience Exchange in Youth Work

69926160 10221079609526903 1265246624657965056 nMed 4. In 8. Septembrom 2019 smo v društvu ZOJA izvedli konferenco na temo izmenjave izkušenj in izboljšanja projektnega vodenja. Bila je del projekta Experience Exchange in Youth Work. V projekt je bilo vključenih 12 projektnih partnerjev, sam projekt pa je imel več faz in aktivnosti.

Projekt je bil sofinanciran s strani programa Erasmus+ in slovenske Nacionalne agencije MOVIT.

Z izvedbo projekta smo želeli izboljšati kvaliteto mladinskega dela in izobraziti mladinske delavce, ki bodo sposobni opravljati kvalitetnejšo mladinsko in projektno delo. Kot glavno aktivnost smo izvedli konferenco, katere glavni namen je bil na enem mestu zbrati udeležence partnerskih organizacij in ostalih deležnikov, ki bodo skupaj predstavljali in debatirali o mladinskem in projektnem delu.

69480293 10159788401384572 3212146027100372992 oP1010845

Preko interaktivnih delavnic in različnih metod neformalnega učenja so udeleženci spoznavali projektno delo, projektni menedžment. Spoznavali so in medsebojno izmenjavali izkušnje, predvsem s stališča težav, napak in ostalih nevšečnosti, ki se pojavljajo pri vodenju in izvajanju projektov.

69702914 10159788401364572 2405982130225020928 o  P1010840 e

Razprave so bile namenjene delitvi izkušenj, ki so si jih pridobili na projektnem in mladinskem delu. In to o težavah, nevšečnostih in napakah, ki so se dogajale na njih. Na ta način so udeleženci medsebojno in neposredno delili svoje izkušnje, o katerih se načeloma ne govori oziroma niso objavljene. Vedno se pojavljajo le primeri dobrih praks oz. primeri končanih projektov. Z izvedbo aktivnosti pa smo želeli vzpodbuditi dialog in prenos izkušenj o dogajanju tekom izvedbe projektov.

P1010842

P1010871

Poleg navedenih težav in napak, so udeleženci medsebojno delili tudi izkušnje o reševanju nastalih situacij, o kriznem upravljanju projektov. Končni in dolgoročni namen te aktivnosti je bil izboljšanje in dvig kvalitete mladinskega in projektnega dela ter izobraževanje mladinskih delavcev za delo na projektih in v mladinskem sektorju.

Udeleženci so med drugim ustvarili e-brošuro in video. E-brošuro si lahko brezplačno prenesete in je podana v priponki.

Povezava do videa:

69885366 10157128728045932 5431756284967780352 o

69746665 10221113033882491 8758822034747686912 o

Publikacija (video) je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije odraža izključno stališča avtorja/jev. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

logosbeneficaireserasmusright sl Movit